Liikunnanohjauspalvelut Minna Siniketo

Lasten uimakoulut

Talvikaudella järjestettäviin uimakouluryhmiin pääsee 4v. iästä lähtien, jolloin lapsi osallistuu uintiin ilman vanhemman läsnäoloa. Jo 4v. voi oppia uimaan; varsinkin jos lapsi on kulkenut säännöllisesti vauvauinnissa ensimmäiset 1½ ikävuotta. Muutoin suosittelen uimakoulun aloittamista n.5 vuoden ikäisenä. Muu perhe voi tulla uimaan muihin kuin opetusaltaaseen tai oleilemaan poreisiin siksi aikaa, kun lapsi on uimakoulussa. Kurikan Molskis-uimahallissa on pikkuisille myös kahluuallas. Koko perheen uintiharrastus voi siis jatkua niin kauan kuin perhe haluaa jatkaa, sillä vanhemmat / muu perhe voi tulla uimaan lapsensa uimakoulun yhteydessä. Uinnit Kurikassa järjestetään viikonloppuaamuisin klo: 9-12 välillä. Osa vauvauimareista on ollut ohjauksessani uimamaisteriksi asti ja pisimmät asiakassuhteet ovat kestäneet yli 15v.

Kevään 2023 priimusmaisterit Aatu, Elsa, Senja ja Sonja.

Ilmoittautumiset syksyn 2024 uinteihin klikkaamalla alla olevaa laatikkoa. Mahdolliset tiedustelut soittaen / WhatsAppilla

Lasten vesipeuhut

Pienten uinnit aloitetaan ns. vesipeuhuryhmässä ja tästä hän voi jatkaa uintiharrastustaan niin pitkälle kuin haluaa. Parhaimpiin tuloksiin päästään, kun ilmenee lapsen oma halu oppia uimaan ja hän saa edetä omassa tahdissaan. Uimataidon saavuttaminen aloitetaan kastautumisen harjoittelemisella. Eteneminen tapahtuu jokaisen uimarin oman tason mukaan, vaikka opetus tapahtuu ryhmässä. Uimaopettaja on läsnä lämpimässä pikkualtaassa tukemassa aloittavia uimareita. Vastuuta vedessä annetaan ahkeraan harjoitteluun sitä mukaa kuin uimarin taidot kehittyvät ja siirrytään isompien lasten ryhmiin 25m isoon altaaseen (pikkuallasta kylmempi vesi). Tavoitteena on uimataito ja sen kehittyminen. Opetus etenee Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton merkkisuoritusten mukaan, jolloin jokaisen uimarin henkilökohtaista etenemistä seurataan. Merkkisuoritukset eivät kuitenkaan saisi olla itseisarvo uimataidon opettelussa aiheuttaen suoriutumispainetta, vaan niiden tarkoitus on toimia motivointikeinona ahkeraan harjoittelemiseen. Uinti on tekniikkalaji, jolloin hyviin taitoihin vaaditaan lukemattomia toistokertoja.

Veden pelko on suurimpia esteitä uimataidon oppimiselle. Jonkinlaisen uimataidon voi oppia laittamatta päätään veden alle. Tällainen ”uimataito” ei kuitenkaan ole riittävän turvallinen, jos uimari yhä pelkää kastautumisten veden alle. Veden varaan yllättäen joutuessaan vesipelkoinen hätääntyy ja voi tällöin haukata vettä keuhkoihinsa, jolloin hukkumisvaaran riski on yhä olemassa. Tällaisen tilanteen välttämiseksi; hanki hyvä uimataito.

Huom! Hyvä olla tiedot hallussa mahdollisten hätätilanteiden varalle; SPR lapsen elvytys.

Uinneissa yleisesti huomioitavaa:

Lapsi on hyvä opettaa uimahallin käyttötavoille näyttäen itse hyvää esimerkkiä: 

– Korut, kellot yms. jätä uintien ajaksi pukukaappiin
– Uima-asuna vain allastiloihin tarkoitetut uimapuvut/-housut
 Uima-asua ei pueta ylle jo pukuhuoneessa; ensin suihkussa huolellinen peseytyminen päästä varpaisiin
– Saunaan aina ilman uima-asua
– Ennen uintia wc käynti
– Hiukset kasteltava kokonaan ennen altaille tuloa
– Pitkät hiukset kaikilla kiinni; etteivät irtoile allasveteen eivätkä tule uidessa kasvojen eteen
– Aina suihkun kautta altaaseen tai saunaan
– Purkkaa tai karkkia tms. ei syödä uintien aikana
– Suosittelen uimalaseja; henkilökohtaisia kellukkeita ei tarvita ohjauksen aikana

Aikuisten uintiryhmät

Aikuisten alkeisuimakouluja ja uinnin tekniikkakursseja järjestetään kysynnän mukaan. Ryhmän koko on n.10 uimaria. 
Aikuisten uinnit seuraavan kerran toukokuussa 2024 lauantaiaamuisin 4x. Tarkempi info oheisessa ilmoittautumislomakkeessa. 

HANKI UIMATAITO; SE VOI PELASTAA HENKESI!
Huom! Hyvä olla tiedot hallussa mahdollisten hätätilanteiden varalle; SPR aikuisen elvytys.

 

Liikunnanohjauspalvelut
Minna Siniketo